Šafránový dezert

Šafránový pudinkINGREDIENCE:

300 g hladké mouky

7 lžiček ghí (přepuštěné máslo)

6 lžiček dětské krupice

6 lžiček cukru

1/2 lžičky šafránových snítek (čnělek), namočených ve 2 lžících mléka

1/2 lžičky muškátového oříšku

2 lžičky rozinek


POSTUP:

1. Smíchejte všechny přísady kromě rozinek a ghí

2. Na dno nerezové misky nalijte ghí, přidejte rozinky a zasypte směsí ostatních ingrediencí a vše promíchejte

3. Misku zakryjte potravinářskou fólií

4. Vařte ve vodní lázni po dobu 15 minut, nebo dokud nůž vložený do středu hmoty nezůstane čistý

5. Nechte mírně vychladnout a porcujte podle fantazie

6. Podávejte ještě mírně teplé