Šafránový chléb

Šafránový chléb

INGREDIENCE:

1 1/2 šálku mouky

1 1/2 lžičky prášku do pečiva

1/4 lžičky jedlé sody

1/4 lžičky soli

1 špetka drceného šafránu

1/4 šálku horké vody

1 polévková lžička strouhané citronové kůry

1/4 šálku citronové šťávy

1/4 ztuženého pokrmového tuku na pečení

1/2 šálku cukru

1 vejce


 

POSTUP:

1. Smíchejte mouku, prášek do pečiva a jedlou sodu se solí v horké vodě a dobře promíchejte

2. Přidejte citronovou kůru a citronovou šťávu

3. Vmíchejte ztužený tuk a cukr

4. Přidejte vejce a šlehejte, dokud nebude těsto vláčné a lehké

6. Přidávejte střídavě suché přísady a kapaliny, dobře promíchejte, než se po každém přidání smíchají

7. Vylijte těsto do vymazané libovolné pečící formy

8. Zakryjte hliníkovou fólii a pečte při teplotě 220 - 240 °C (dle výkonu trouby) 2-3 hodiny

9. Upečený chléb nechte vychladnout a po 10 minutách jej vyjměte z formy

10. Nakrájejte a podávejte