Šafránové kuře

Šafránové kuře

INGREDIENCE:

1 lžičky šafránových snítek (čnělek)

1 kg kuřecích stehen bez kůže

1 velká cibule

1 šálku olivového oleje

60 g ghí (přepuštěné máslo)

1 lžička soli na dochucení

2 lžičky citronové šťávy


 

POSTUP:

1. Šafrán namočte v šálku horké vody, zakryjte a nechejte louhovat minimálně 10 minut.

2. Umyjte kuřecí kousky pod tekoucí vodou a osušte papírovou utěrkou.

3. Nakrájejte cibuli na drobné kousky a orestujte je na rozpáleném oleji do zlatova.

4. Zahřejte ghí ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem. Na rozpálené gní rozložte kuřecí kousky a orestujte na středním ohni po dobu 7 minut, až se lehce zbarví po stranách.

5. Až se kuřecí kousky osmahnou, posypte je smaženou cibulí, solí a citronovou šťávou.

6. Poté přidejte rozpuštěný šafrán. Opláchněte veškerý zbylý šafrán v šálku s 1 šálkem vody a nalijte do pánve. Zakryjte pokličkou a poduste ještě asi 15 - 20 minut.

7. Tento pokrm podávejte s basmati rýží.