Šafránové brambory
INGREDIENCE:
5 šálků kuřecího vývaru
500 g brambor
1 česneková palice
1 čajová lžička drcených šafránových snítek (čnělek)
1/2 šálku mléka
2 lžíce olivového oleje
sůl a mletý černý pepř dle chuti
POSTUP:
1. Přiveďte kuřecí vývar, brambory, česnek a šafrán k varu ve velkém hrnci.
2. Zakryjte a vařte, až budou brambory měkké (cca 20 minut).
3. Slijte vývar od brambor a brambory ponechte v hrnci. Vývar lze zchladit, v případě potřeby ho je možné opakovaně použít.
4. Přidejte do brambor mléko, olivový olej, sůl a černý pepř.
5. Brambory rozmačkejte a vymíchejte z nich jemnou kaši.
6. Hotovou kaši ozdobte drceným šafránem