Šafránová polévka

Šafránová polévka

INGREDIENCE:

5 lžic olivového oleje

2 šálky na kostičky nakrájené housky

4 velké česnekové stroužky

1/3 šálku suchého bílého vína

4 šálky kuřecího vývaru

2 špetky šafránových snítek (čnělek)

1/2 šálku strouhaného sýra


 

POSTUP:

1. Ohřejte olej ve velké pánvi při vysoké teplotě

2. Nasypte na kostičky nakrájenou housku a česnek a smažte, dokud se houska neopeče

3. Kuřecí vývar, víno a šafrán dobře promíchejte a na mírném ohni vařte 25 minut

4. Opečenou housku zasypte sýrem a nechte na teplé pánvi, až se sýr roztaví

5. Do jídelní misky nasypte opečenou housku se sýrem a přidejte polévku

6. Posypte čerstvou pažitkou a několika šafránovými snítky a podávejte