Šafránová polévka
INGREDIENCE:
5 lžic olivového oleje
2 šálky na kostičky nakrájené housky
4 velké česnekové stroužky
1/3 šálku suchého bílého vína
4 šálky kuřecího vývaru
2 špetky šafránových snítek (čnělek)
1/2 šálku strouhaného sýra
POSTUP:
1. Ohřejte olej ve velké pánvi při vysoké teplotě
2. Nasypte na kostičky nakrájenou housku a česnek a smažte, dokud se houska neopeče
3. Kuřecí vývar, víno a šafrán dobře promíchejte a na mírném ohni vařte 25 minut
4. Opečenou housku zasypte sýrem a nechte na teplé pánvi, až se sýr roztaví
5. Do jídelní misky nasypte opečenou housku se sýrem a přidejte polévku
6. Posypte čerstvou pažitkou a několika šafránovými snítky a podávejte